Στο Πολεμικό Μουσείο η επίσημη πρώτη της ταινίας του Μανούσου Μανουσάκη «Η φλόγα της Επανάστασης»
Μέχρι τα Χριστούγεννα θα προβληθεί το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ “Η φλόγα της Επανάστασης” του Μανούσου Μανουσάκη, την παραγωγή του οποίου στήριξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η επίσημη πρώτη θα γίνει στην αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και θα ακολουθήσουν προβολές σε όλες τις πρωτεύουσες.
Στο μεταξύ, το ιστορικό ντοκιμαντέρ “ Ο δρόμος της Ελευθερίας”, που αποτελεί παραγωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον φετινό εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, προωθήθηκε προς τα σχολεία, όλων των βαθμίδων, της Περιφέρειας, προκειμενου να το παρακολουθήσουν οι μαθητές.
Στο σχετικό έγγραφό του, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, γνωστοποιεί ότι πέρα από το εν λόγω ντοκιμαντέρ, η Περιφέρεια προέβη επίσης στην δημιουργία κινηματογραφικών ταινιών και ιστορικών εκδόσεων, στην φιλοτέχνηση αφιερωματικών μνημείων, στην δημιουργία ψηφιακών εφαρμογών καθώς και στην διοργάνωση εκδηλώσεων ποιότητας.
“Επιθυμούμε δε, μέσα από το έργο μας ως περιφερειακή Αρχή αλλά και από τις επετειακές δράσεις μας «να ισάσουμε και να στολίσουμε τον τόπο που εκείνοι απελευθέρωσαν», σύμφωνα με τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην ομιλία του προς τους μαθητές της Αθήνας, στην Πνύκα το 1838” επισημαίνει ο περιφερειάρχης στο έγγραφό του -και συνεχίζει:
“Ηδη ορισμένες από τις δράσεις μας (εκδόσεις, ντοκιμαντέρ, κινηματογραφική ταινία, κοπή σφραγίδων ελευθερίας) έχουν ολοκληρωθεί και παρουσιάστηκαν στο επετειακό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην 85η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Το ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Ο δρόμος της Ελευθερίας» (διάρκειας επτά λεπτών), το οποίο παρουσιάσαμε, απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους θεατές του. Ιδιαίτερα, δε, επαινετικά ήταν τα σχόλια πολλών μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, που μας ενημέρωσαν πως αναζητούσαν μια όμοια εργασία, για να την παρουσιάσουν στους μαθητές τους.
Διαπιστώνοντας αυτό το ενδιαφέρον και πιστεύοντας πως το έργο μας πρέπει να γίνει κτήμα της μαθητιώσας νεολαίας μας, σας επισυνάπτουμε και σας παραχωρούμε το ιστορικό αυτό ντοκιμαντέρ το οποίο μπορείτε να το προωθήσετε στα σχολεία της περιφερειακής σας διεύθυνσης”.
Για τη παρακολούθηση του ντοκιμαντέρ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στον σύνδεσμο https://youtu.be/EcP8mQy9BdY