Top StoriesΕπίδαυρος

Σοβαρά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Λυγουριού, αναφέρεται ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Επιδαύρου Ναπολέων Μπουρδάκος:

«Η πανδημία φουντώνει, τα θλιβερά ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, θανάτων, διασωληνωμένων καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο. Βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και φορητούς αναπνευστήρες πεθαίνουν καθημερινά, περιμένοντας μάταια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ. Τα ράντζα πλημμυρίζουν τα νοσοκομεία μετά από κάθε εφημερία, δεκάδες ασθενείς παραμένουν ώρες μετά το κλείσιμο της γενικής εφημερίας στα τμήματα επειγόντων περιστατικών γιατί και τα ράντζα εξαντλούνται, η επίσκεψη των γιατρών ξεκινάει το πρωί και τελειώνει το βράδυ, σε πολλά νοσοκομεία εφημερεύει μόνο ένας γιατρός για 50, 100 ακόμα και για 120 ασθενείς, το λιγοστό εξουθενωμένο προσωπικό έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα όρια του.

Την τραγική κατάσταση της δημόσιας υγείας δεν την βλέπει κανείς μόνο στα νοσοκομεία που μετά από 2 χρόνια πανδημίας ασφυκτιούν αλλά και στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού και στα Περιφερειακά ιατρεία του δήμου. 

Μετά από πολλά χρόνια περικοπών στην υγεία, κλεισίματος νοσοκομείων, μη πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού, πολιτική που ακολούθησαν όλες τις κυβερνήσεις, οι περικοπές συνεχίζονται. Η κυβέρνηση στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2022 μειώνει την χρηματοδότηση των νοσοκομείων κατά 139 εκατ. ευρώ, κατά 52% τις δαπάνες για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και κατά 245 εκατ. ευρώ τις παροχές υγείας. Στο ίδιο αντιλαϊκό πλαίσιο μεθοδεύεται και η μεταφορά της Π.Φ.Υ. στους δήμους.

Η σημερινή κατάσταση του Κέντρου Υγείας λοιπόν δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της υγείας που ακολουθούν όλα τα προηγούμενα χρόνια η Ε.Ε. και όλες οι κυβερνήσεις καθώς και οι συνεργάτες τους στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά:

Με βάση το οργανόγραμμα του Κ.Υ. λείπει

•             το 66% των γιατρών,

•             το 66% του νοσηλευτικού προσωπικού,

•             το 60% του προσωπικού πληρώματος ασθενοφόρου, το δε ασθενοφόρο είναι τριαντακονταετίας με εκατομμύρια χλμ.

•             περιφερειακά ιατρεία μένουν χωρίς γιατρό

Αυτή την πολιτική αντιπαλεύει η Λαϊκή Συσπείρωση έχοντας κάνει πολλές αναφορές τόσο μέσα όσο και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν θα επιτρέψουμε καμία υποβάθμιση των δομών υγείας της περιοχής. Έχουμε ζητήσει από την αρχή της πανδημίας ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. για να απαιτήσουμε μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας. Καλούμε σε συστράτευση τους κατοίκους της Επιδαύρου, για να έχει ο λαός υψηλής ποιότητας δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους:

Την πλήρη και δωρεάν κάλυψη όλων των αναγκών σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση) όλο το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο από μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα.

Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των μονάδων υγείας

Σύγχρονο εξοπλισμό.

Έγκαιρη παροχή υπηρεσιών .

Οι μονάδες Π.Φ.Υ να διασυνδέονται με την οικογένεια, τα σχολεία, τους τόπους άθλησης, τους παιδικούς σταθμούς, τους τόπους δουλειάς.

Με την υγεία και τη ζωή του λαού κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *