Top StoriesΆργος

Κρύα Βρύση: Οι υποσχέσεις έμειναν στα λόγια

Μέσα από ένα δρόμο που μοιάζει με σεληνιακό τοπίο είναι υποχρεωμένοι να περνούν για να πάνε στις δουλειές τους οι κάτοικοι στην Κρύα Βρύση του Δήμου Άργους – Μυκηνών και των γύρω χωριών, καθώς ο δρόμος που οδηγεί στα χωριά τους από την Ζόγκα παραμένει ακόμα και τώρα κατεστραμμένος σε αρκετά σημεία, εν όψει της φετινής ελαιοκομικής περιόδου.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, πάνω από 10 χρόνια αδιαφορίας έχουν ως συνέπεια μεγάλο τμήμα του δρόμου στην ορεινή Αργολίδα να μετατραπεί σε χαλικόδρομο και να παραμείνει έτσι. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τα τελευταία χρόνια, το μόνο που έγινε ήταν να κοπούν κάποια κλαδιά σε κάποιες στροφές που μειωνόταν η ορατότητα. Ωστόσο ο δρόμος εξακολουθεί να βρίσκεται σε δυσάρεστη και επιβαρυμένη κατάσταση, με τους οδηγούς να παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα γράμματα λόγω και της επικινδυνότητας που υπάρχει.

Ο συγκεκριμένος δρόμος ενώνει τα χωριά Άνω Ζόγκα – Φακίστρα – Κρύα βρύση – Κρυονέρι – Τουρνίκι, και χρησιμοποιείται καθημερινά από ανθρώπους που κινούνται για να πάνε στις δουλειές τους. Το κομμάτι από την Άνω Ζόγκα έως και την Κρύα Βρύση είναι αυτό που χρειάζεται άμεσα επέμβαση. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει και ο δρόμος που ενώνει τη Κρύα Βρύση με το Ελληνικό.

Δρόμος Κρύα Βρύση σεληνιακό τοπίο 5 scaled 1

Πλέον η κατάσταση είναι τραγική, σύμφωνα με τους περίοικους. Μετά από σχεδόν ένα χρόνο διάφορες κινήσεις και συνομιλίες με το Δήμο Άργους – Μυκηνών και την Περιφέρεια, βρίσκονται πάλι στο σημείο μηδέν.

Πρόκειται κυρίως για ελαιοπαραγωγούς, μελισσόκομους και κτηνοτρόφους που κινούνται περί τις τρεις φορές τη μέρα σε αυτόν τον κάτι σαν δρόμο. Ξεχασμένοι από τους αρμοδίους, είναι υποχρεωμένοι να περνούν καθημερινά μέσα από γούβες, κομμένη άσφαλτο, ρέματα που διασχίζουν το δρόμο, που με τις βροχές γίνεται ολοένα και χειρότερος.

Σύμφωνα με τους κατοίκους ο δρόμος είναι καλός έως το προσκυνηματικό κέντρο του Αγίου Ιγνατίου. Και από εκεί και πέρα …το χάος!

Ο δρόμος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος σε συγκεκριμένα σημεία όπου είναι πολύ στενός και δεν χωράνε δύο αυτοκίνητα, με φόβο να πέσει κάποιος στον γκρεμό.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι δεν έχουν δει μέχρι τώρα κάποια έμπρακτη ανταπόκριση από τους αρμοδίους πέρα από υποσχέσεις οι οποίες έμειναν στα λόγια.

Δείτε ενδεικτικά κάποιες εικόνες, με την κατάσταση αυτή τη στιγμή να είναι ακόμα χειρότερη απ’ ότι φαίνεται.

Πηγή: anagnostis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *