Ερμιονίδα

Τάσος Τόκας: Μεγάλη επικινδυνότητα με τα ανοικτά φρεάτια και αντλιοστάσια του αποχετευτικού Κρανιδίου

Ερωτήματα για το αποχετευτικό δίκτυο Κρανιδίου απευθύνει ο Τάσος Τόκας, δημοτικός σύμβουλος Ερμιονίδας, επικεφαλής της παράταξης ΝΕΔΥΠΕΡ. Όπως σημειώνει:

«Δύο και πλέον χρόνια της νέας δημοτικής αρχής και δεν έχουμε ακόμα καμία ενημέρωση για το έργο “Ολοκλήρωση Αποχετευτικού Δικτύου Κρανιδίου”.

Σήμερα το σημαντικό αυτό έργο ουσιαστικά έχει σταματήσει αλλά υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες από την μεγάλη επικινδυνότητα με τα ανοικτά φρεάτια και αντλιοστάσια του έργου που είναι παρατημένα!

Τα βασικά ερωτήματα είναι:

1) Σε ποια φάση βρίσκεται το έργο σήμερα;

2) Πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στα 12 αντλιοστάσια και πότε θα αποκατασταθεί το οδόστρωμα ιδιαίτερα στη θέση Ασπρόχωμα και στη θέση της διασταύρωσης του super market Κρητικός στα οποία η κατάσταση είναι σήμερα πολύ επικίνδυνη;

3) Σε ποια φάση βρίσκεται η κατασκευή της μονάδας προεπεξεργασίας βοθρολυμάτων στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Κρανιδίου;

4) Τι γίνεται με την συμμετοχή της ΔΕΥΑΕΡ στο έργο;

Όπως όλοι γνωρίζουμε η συμμετοχή της ΔΕΥΑΕΡ στο έργο της ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου είναι 790.000€. Στις αρχές του 2021 η ανάδοχος εταιρεία πήρε 190.000€, χρήματα που πληρώθηκαν από το δάνειο των 483.000€ που πήρε ο Δήμος Ερμιονίδας από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με εγγύηση τα χρήματα από τους ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) και πρέπει να πάρει άλλες 600.000€.

5) Πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν οι συνδέσεις των νοικοκυριών με το νέο αποχετευτικό δίκτυο;

6) Θα φέρει ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο μια νέα δίκαιη πρόταση για το κόστος σύνδεσης όπως είχε ζητήσει το 2018;

Το «Αποχετευτικό Δίκτυο Κρανιδίου» θεωρείται από τα αυτονόητα μεγάλα έργα που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αφού συγκαταλέγεται στα έργα υποδομών του Δήμου Ερμιονίδας, ο οποίος έχει αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Το έργο αφορά την ολοκλήρωση κατασκευής του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στους οικισμούς Κρανίδι και Πόρτο Χελίου, την ολοκλήρωση κατασκευής των αγωγών μεταφοράς Πόρτο Χελίου – Κρανιδίου, την ολοκλήρωση των 12 απαιτούμενων αντλιοστασίων καθώς και την κατασκευή μονάδας προεπεξεργασίας βοθρολυμάτων στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Κρανιδίου.

Το έργο που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2009 με ανάδοχο τον κ. Λαδόπουλο σταμάτησε λίγο καιρό μετά και από τότε, με απεντάξεις και επανεντάξεις στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΥΠΕΚΑ, ξαναξεκίνησε τον Γενάρη του 2016 από την Λατομική Α.Τ.Ε.

Με νεώτερη απόφαση το έργο επανεντάχθηκε στις 31-01-2018 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με συνολικό κόστος πράξης 7.499.101,63€

Η παράταξή μας ζητά από την Δημοτική Αρχή να φέρει το θέμα στο ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας προς ενημέρωση τόσο των δημοτικών συμβούλων όσο και των κατοίκων της περιοχής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *