Top StoriesΑργολικά

Η Αργολίδα ως δημοφιλής γαστρονομικός προορισμός

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τέταρτη 3 Νοεμβρίου το απόγευμα η ευρεία συνάντηση της Τουριστικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Αργολίδας με σκοπό την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Στρατηγικής Ανάπτυξης για τον Γαστρονομικό Τουρισμό.

Το πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Αργολίδας έχει σκοπό την διατύπωση της γαστρονομικής ταυτότητας της Αργολίδας και την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Στρατηγικής Ανάπτυξης για τον Γαστρονομικό Τουρισμό, που θα εμπλουτίσει τη συνολική τουριστική πρόταση του νομού, τοποθετώντας την Αργολίδα ως δημοφιλή γαστρονομικό προορισμό και θέτοντας τις βάσεις μιας οργανωμένης και στοχευμένης προώθησης στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Την συνάντηση προλόγισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, κ. Φώτης Δαμούλος , ο οποίος στάθηκε στην σημασία που έχει για την τοπική οικονομία η στήριξη και η ενδυνάμωση του Τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου. Σημείωσε την αναγκαιότητα ανάπτυξης νέων ευέλικτων και δραστικών μοντέλων τα οποία μπορούν να επιτύχουν μέσα από την διευρυμένη συμμετοχή και την ανάληψη δράσεων.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής, κ. Παναγιώτης Ψυχογυιός ευχαρίστησε τα μέλη για την θετική ανταπόκρισή και παρουσία τους.

Την ανάλυση της αρχικής μεθοδολογίας οργάνωσης και της στοχοθέτησης του εν λόγω προγράμματος, παρουσίασε στα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού του Επιμελητηρίου Αργολίδας, ο κ. Δημοσθένης Μπρούσαλης σύμβουλος marketing για τον Τουρισμό.

Ο κ. Μπρούσαλης αναφέρθηκε στις προοπτικές του εγχειρήματος, την ανάδειξη της γαστρονομίας ως σημείο αναφοράς για την ανάδειξη του Τουριστικού προϊόντος της Αργολίδας, ανέλυσε αντίστοιχα εφαρμοσμένα μοντέλα και στάθηκε στις θετικές προοπτικές και τα κρίσιμα σημεία τα οποία θα πρέπει να ξεπεραστούν για να επιτύχει το πρόγραμμα. Η Αργολίδα διαθέτει μοναδικά γαστρονομικά χαρακτηριστικά, τα οποία με την κατάλληλη προσέγγιση και ανάδειξη μπορούν να αποτελέσουν ισχυρά πλεονεκτήματα που θα οδηγήσουν με σταθερά βήματα στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και στην διαρκή ανταγωνιστική διεκδίκηση της θέσης που μας αρμόζει στις διεθνείς αγορές.

Παράλληλα, στρατηγικός στόχος του Επιμελητηρίου Αργολίδας είναι ένα συνεκτικό σχέδιο που θα διασυνδέει τον πρωτογενή τομέα της Αργολίδας με τον τουρισμό και την γαστρονομία, τις μεταποιητικές επιχειρήσεις, και θα αναδεικνύει τα ποιοτικά προϊόντα του νομού μας.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης ο κ. Μπρούσαλης τοποθετήθηκε σε πολλαπλά ερωτήματα των μελών της Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι στην συνάντηση παρευρέθηκαν η κα Αναστασίου Νάντια Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ναυπλιέων, ο κ. Γανώσης Αναστάσιος Περιφερειακός Σύμβουλος, η Αντιπρόεδρος κα. Δεδέα Μάνια και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού , ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών ” Αργολική Γή ” κ. Πίππας Κωνσταντίνος , εκπρόσωποι των Φορέων Τουρισμού και Εστίασης του νομού και επιχειρηματίες που κινούνται στον χώρο της παραγωγής , της εστίασης και του τουρισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *