Ναύπλιο

Απογραφή 2021: Το μήνυμα από το δήμο Ναυπλιέων

Μήνυμα για την απογραφή στέλνει ο δήμος Ναυπλιέων σε όλους τους κατοίκους του αναφέροντας τα εξής: «Το προσεχές διάστημα ξεκινά η απογραφή του πληθυσμού της Ελλάδος από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία, στην οποία οφείλουμε να συμμετέχουμε όλοι όσοι ζούμε στο Δήμο Ναυπλιέων.

Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε πως με βάση πληθυσμιακών κριτηρίων διαμορφώνονται τόσο οι χρηματοδοτικοί πόροι που λαμβάνει ο Δήμος μας από τον κρατικό προϋπολογισμό και το ΕΣΠΑ όσο και τις πολιτικές που εφαρμόζονται σε υποδομές και σε υπηρεσίες, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα και παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν τον τόπο μας.

Με τη συμμετοχή μας στην απογραφή δίνουμε τη δυνατότητα στο Δήμο Ναυπλιέων για τα επόμενα δέκα χρόνια, με βάση το αποτέλεσμα που θα προκύψει, να διεκδικήσει τα έργα και τις χρηματοδοτήσεις που του αναλογούν και είναι αναγκαίες για την αναβάθμιση και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Φέτος, για πρώτη φορά, εξαιτίας του COVID-19, θα μπορέσουμε να απογραφούμε μόνοι μας, ηλεκτρονικά.

Η διαδικασία είναι απλή:

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία. Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis, ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού του.

Από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου για όσους πολίτες που για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες), δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα τους επισκεφτεί ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ για να τους απογράψει με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβη και σε προηγούμενες απογραφές.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, όλοι οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *