Αργοσαρωνικός

Κάτοικος Ύδρας η Ολλανδή δημοσιογράφος που εκνεύρισε τον Μητσοτάκη – Γιατί είχε συλληφθεί

Με έντονο τρόπο αντέδρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε μετά από ερώτημα από Ολλανδή δημοσιογράφο αναφορικά με το μεταναστευτικό. Ποια είναι όμως η 61χρονη Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, που προκάλεσε το επεισόδιο στο Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Τρίτης;

Η ανταποκρίτρια ολλανδικών ΜΜΕ, ζει στην Ύδρα εδώ και 40 χρόνια και είναι αυτή που «επιτέθηκε» στους πρωθυπουργούς Ελλάδας και Ολλανδίας.

Με κατηγορίες κατά της Ελλάδας σχετικά με το προσφυγικό, η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ έβαλε… «φωτιά» στην κοινή συνέντευξη Τύπου.

Η 61χρονη δημοσιογράφος έχει βρεθεί αντιμέτωπη με έως ένα χρόνο φυλάκισης, καθώς συνελήφθη στις 13 Ιουνίου του 2021 για «διευκόλυνση παράνομης διαμονής ξένου πολίτη» στην Ελλάδα.

Όπως είχε δηλώσει στον Guardian, συνελήφθη επειδή ντόπιοι ειδοποίησαν την αστυνομία για την παρουσία του 23χρονου Φρίντον, αιτούντα άσυλο από το Αφγανιστάν. Ο Φρίντον μένει μαζί της ενώ έχει κάνει έφεση για την αρνητική απόφαση στην αίτησή του για άσυλο.

«Διάφοροι θυμωμένοι νησιώτες τους κάλεσαν αξιωματικούς της αστυνομίας λέγοντας ότι είχα “ύποπτη” σχέση με κάποιον “παράνομο” στο σπίτι μου», δήλωσε η ίδια στον Guardian. «Με έθεσαν υπό κράτηση σαν να ήμουν κάποιου είδους φονικός τρομοκράτης, δεν με άφηναν να πάω στο σπίτι μου για να πάρω τα χάπια μου και αποσμητικό», είχε συμπλκηρώσει.

Η Μπέουχελ και ο Φρίντον κρατήθηκαν στην Ύδρα και στη συνέχεια είχαν μεταφερθεί στην Αθήνα, με χειροπέδες. Η Μπέουχελ είχε αναφέρει ότι δεν ήταν… μυστικό ότι ο Φρίντον έμενε μαζί της και ότι είχε καλύψει την υπόθεσή του ως δημοσιογράφος.

«Το όλο ζήτημα της απόκρυψης είναι γελοίο, υπάρχουν γράμματα που χρονολογούνται από μία δικαστική υπόθεση τον Ιανουάριο του 2020 που αναφέρουν ότι τον φροντίζω και πληρώνω για τον δικηγόρο του και τα μαθήματα ελληνικών του», είχε πει η δημοσιογράφος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *