Top StoriesΆργος

Τι θέλει να κάνει ο Νίκας στο παραλιακό μέτωπο από Νέα Κίο προς Κιβέρι

Με στόχο την ανάπλαση του τεράστιου και πανέμορφου παραλιακού μετώπου από τη Νέα Κίο προς το Κιβέρι και την μετατροπή του σε Ριβιέρα, βαδίζει η Περιφέρεια, με τον Παναγιώτη Νίκα να παραδίδει τον φάκελο της μελέτης στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε σχετικά με τον στόχο του την Παρασκευή τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο και συζήτησε μαζί του τη δυνατότητα ανάπλασης και διευθέτησης αυτής της παραθαλάσσιας ζώνης του Αργολικού κόλπου.

Μάλιστα παρέδωσε στον υφυπουργό την μελέτη που έχει συντάξει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

«Πλέον, τελούμε εν αναμονή της απάντησης του υπουργείου, προκειμένου να υλοποιηθεί μια παρέμβαση που θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων σε αυτή», σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης.

Εντωμεταξύ, ο κος Νίκας είχε συνάντηση και με τον υπουργό Οικονομικών Σταϊκούρα και τη γενική γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Αθηνά Καλύβα, συζητώντας μαζί τους την δυνατότητα παραχώρησης κτηρίου από το συγκρότημα του Τελωνείου στο λιμάνι της Καλαμάτας, για την στέγαση υπηρεσιών. Το θέμα αυτό θα κινηθεί, όπως αναφέρθηκε, μέσω της Κτηματικής Υπηρεσίας, με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης έθεσε και το ζήτημα της παραχώρησης του οικοπέδου στην περιοχή της Τάπιας, στην Τρίπολη, προκειμένου στον εν λόγω χώρο να κατασκευαστεί το διοικητήριο της Π.Ε. Αρκαδίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *