Ναύπλιο

Ναύπλιο: Πώς θα γιορταστεί η επέτειος της Άλωσης Παλαμηδίου

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του εορτασμού της 199ης επετείου της άλωσης του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου, από τις  26  έως και τις  28  Νοεμβρίου 2021:

Γενικός Σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας  της 26ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Νοεμβρίου 2021.

Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 27ης και της 28ης Νοεμβρίου 2021 όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των οργανισμών κοινής ωφέλειας, των τραπεζών, των φρουρίων, των  κεντρικών οδών και πλατειών του Ναυπλίου και των ελλιμενισμένων λιμενικών πλοίων.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου  2021

10.00: Εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία.

11.00: Κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του πορθητή του Παλαμηδίου Στάικου Σταϊκόπουλου, από μαθητές και μαθήτριες (οδός 25ης  Μαρτίου).

Κυριακή  28  Νοεμβρίου 2021

7.30: Χαρμόσυνες καμπανοκρουσίες στις εκκλησίες, με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδος.

8.00: Έπαρση της Σημαίας.

10.30 Παραλαβή από το Δημαρχείο της πόλης και μεταφορά στο Φρούριο της Προσωπογραφίας του πορθητή Στάικου Σταϊκόπουλου από Τιμητικό Άγημα,  με τη συμμετοχή του Συλλόγου «Αρματωμένοι Μωραΐτες – Στάικος Σταϊκόπουλος» και της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

11.30 Δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα (εντός του Παλαμηδίου), χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου.  Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κο Τόλη  Κοϊνη, Μαθηματικό 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου. (Σε περίπτωση κακοκαιρίας η δοξολογία θα τελεστεί στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος).

12.15 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων (σύμφωνα με το πρωτόκολλο) στον ανδριάντα του πορθητή Στάικου Σταϊκόπουλου.

17.00 Υποστολή της Σημαίας

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *