Top StoriesΝαύπλιο

Ναύπλιο: Ο Κωστής Χατζηδάκης στην επέτειο της άλωσης Παλαμηδίου

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της 199ης επετείου της άλωσης του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης του Ναυπλίου από τον Στάικο Σταϊκόπουλο και τους επαναστατημένους Έλληνες θα παραστεί την ερχόμενη Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Στο πλαίσιο των εν λόγω εκδηλώσεων, μεθαύριο στις 10.30 το πρωί, τιμητικό άγημα θα μεταφέρει την προσωπογραφία του Σταϊκόπουλου από το Δημαρχείο Ναυπλίου στο Παλαμήδι όπου στις 11.30 θα τελεστεί δοξολογία στο ναό του Αγίου Ανδρέα μέσα στο κάστρο, χοροστατούντος του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου. Θα ακολουθήσει εκφώνηση ομιλίας από τον καθηγητή του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου Τόλη Κοΐνη και επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στον ανδριάντα του πορθητή Στάικου Σταϊκόπουλου.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση κακοκαιρίας η δοξολογία θα τελεστεί στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

Εξ άλλου, αύριο Παρασκευή 26 του μήνα, θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία του Ναυπλίου και στις 11 το πρωί κατάθεση στεφανιών από μαθητές στον ανδριάντα του πορθητή του Παλαμηδίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *