Ναύπλιο

Πολιτιστική εξόρμηση στο Ναύπλιο από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας

Μια επίσκεψη με μεγάλο ενδιαφέρον για τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων εκτός σχολικού χώρου που οργανώνονται.

Κατ’ αρχάς επισκέφτηκε το Πελοποννησιακό Λαογραφικό ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου», (ΠΛΙ), ένα μουσείο κόσμημα, το οποίο είναι ένα από τα εξέχοντα μουσεία όχι μόνο της πόλεως του Ναυπλίου, άλλα ολόκληρης της χώρας. Ιδρύθηκε το 1974 από την κυρία Ιωάννα Παπαντωνίου και οι πολυπληθείς συλλογές του συμβάλλουν σημαντικά καταγραφή και μελέτη του νεότερου ελληνικού πολιτισμού.

Στο ΠΛΙ οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου είχαν τη δυνατότητα να έρθουν δια ζώσης σε επαφή και να εντυπωσιαστούν από τα αντικείμενα, τα οποία χρονολογούνται από τις αρχές του 19ου αιώνα και ασφαλώς συνδέονται άμεσα με τον λαϊκό και τον νεότερο πολιτισμό μας. Το ΠΛΙ έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να παρακολουθήσουν ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο παρουσίασε η κυρία Κασσιανή Πλατή και αφορούσε τόσο τη συλλογή όσο και το Μουσείο.

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναυπλίου, ένα μουσείο το οποίο στεγάζει συλλογές οι οποίες προέρχονται από την Αργολίδα από τους προϊστορικούς χρόνους έως την ύστερη αρχαιότητα. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τα ευρήματα της ανασκαφής του σπηλαίου Φράχθι της Ερμιονίδας, αλλά περισσότερο από όλα τα εκθέματα παρέμειναν στην χάλκινη πανοπλία η οποία προέρχεται από θαλαμωτό τάφο στων Δενδρών Αργολίδας. Την συνοπτική ξενάγηση ανέλαβε, (εν ελλείψει επί του παρόντος κάποιου προγράμματος του Μουσείου), η καθηγήτρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου – εικαστικός Μάγδα Μάρα.

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 5 780x470 1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *