Αργολικά

Συλλήψεις και απελάσεις μεταναστών και προσφύγων στην Αργολίδα

Η Τ.Ε Αργολίδας του ΚΚΕ καταγγέλλει την ένταση της τρομοκρατίας και των απελάσεων μεταναστών εργατών πολλοί από τους οποίους ζουν και εργάζονται χρόνια στην Ελλάδα και στο νομό ως εργάτες γης, εργαζόμενοι σε βιομηχανίες τροφίμων, την ανακύκλωση κλπ.

Έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες για ένα συνεχώς εντεινόμενο «κυνήγι» και εκφοβισμό των μεταναστών από τις αστυνομικές δυνάμεις και είναι καθημερινό φαινόμενο οι προσαγωγές, συλλήψεις και απελάσεις. Μάλιστα, σ’ όλες αυτές τις κατασταλτικές διαδικασίες δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο για την προστασία της υγείας τους από τον κορωνοϊό.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και δίνουμε το χέρι στους μετανάστες, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και τις αντιλαϊκής πολιτικής στις χώρες τους, που ζουν και εργάζονται σε ακόμη χειρότερες συνθήκες. Εκτός από την άγρια εκμετάλλευση και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, είτε σε παραπήγματα είτε διαμένοντας πολλοί μαζί σε ένα σπίτι, έχουν να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα την κρατική καταστολή και τρομοκρατία, εκβιαζόμενοι με διάφορους τρόπους, καθώς πολλοί από τους εργαζομένους θεωρούνται παράνομοι, ακόμα και αν διαμένουν και εργάζονται για πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται στη χώρα μας σπρωγμένοι από την ανάγκη να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια που οι ιμπεριαλιστές σπέρνουν στις πατρίδες τους. Όσο διατηρούνται αυτές οι αιτίες, τόσο θα δημιουργούνται και θα γιγαντώνονται τα κύματα των πεινασμένων, εξαθλιωμένων και κυνηγημένων μεταναστών και προσφύγων που θα αναζητούν στη μετανάστευση τη διέξοδο για την επιβίωσή τους. Ο αγώνας επιβίωσης που δίνουν οι άνθρωποι αυτοί, θύματα της εγκληματικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής, είναι όχι μόνο δίκαιος, αλλά και πιο ισχυρός από οποιοδήποτε κατασταλτικό μέτρο κι αν πάρουν οι θύτες τους για να τον εμποδίσουν.

Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει τη μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών και προσφύγων ως αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης που συμβάλλει με την εργασία του στην παραγωγή κοινωνικού πλούτου. Δεν δέχεται το διαχωρισμό σε “νόμιμους” και “παράνομους”, “λαθρομετανάστες” κ.λπ. Έχει πρωτοστατήσει στον κοινό αγώνα Ελλήνων και ξένων εργατών για τα δικαιώματά τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσει αταλάντευτα να εργάζεται και να αγωνίζεται κόντρα στην καταστολή και τους διωγμούς.

Επισημαίνουμε ότι για τις καταγγελίες σχετικά με τις προσαγωγές, τις συλλήψεις και απελάσεις των μεταναστών και των προσφύγων στην Αργολίδα, παρέμβαση στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου, έκανε ο βουλευτής του Κόμματος, Χρήστος Κατσώτης, για να σταματήσει άμεσα η τρομοκρατία και η καταστολή σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων, που ζουν και εργάζονται για χρόνια στην πατρίδα μας.

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη νόμιμη διαμονή τους και την εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους στην δουλειά, την υγεία και την παιδεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *