Top StoriesΑργολικά

Αργολίδα: Οργή λογιστών για δημόσιους υπαλλήλους – «Δεν είμαστε γραφείο εξυπηρέτησης πολιτών»

Μετά την Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Λογιστών Ναυπλίου Ερμιονίδας στις 3 Νοεμβρίου, στην αίθουσα Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπλίου αποφάσισε να αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου που έχουν συναλλαγή με το κοινό.

Ο λόγος είναι πως κάποιες δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες παραπέμπουν τους συναλλασσόμενους με αυτές πολίτες στους λογιστές τους για υποθέσεις που θα έπρεπε να έχουν διευθετήσει οι ίδιες, μπλέκοντάς τους σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας.

Για το λόγο αυτό και με την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, ο Σύλλογος απαιτεί από όλες τις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες να εκδίδουν τα έγγραφα που τους ζητούνται από τους πολίτες και εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους, και όχι να τους απαντούν «τα εκδίδει ο λογιστής».

«Ο λογιστής έχει σπουδάσει οικονομικά, μία επιστήμη η οποία διαπραγματεύεται τους φορολογικούς νόμους, τα λογιστικά συστήματα και την εργατική νομοθεσία, που είναι σε εφαρμογή. Επιθυμία μας ήταν, είναι και θα είναι να μην ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με τους πελάτες μας για θέματα τα οποία δεν άπτονται της δικής μας ευθύνης», αναφέρει ο Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Ναυπλίας – Ερμιονίδας καταλήγοντας πως «δεν είναι γραφείο εξυπηρέτησης πολιτών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *