Σπορ

Το Ναύπλιο ξαναβίωσε τον Παλαμήδειο Άθλο

Για 6η χρονιά διοργανώθηκε από το Δήμο Ναυπλιέων, τον ΔΟΠΠΑΤ και το αθλητικό σωματείο Γ.Ε. Αργολίδας, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και του Π.Σ.Α.Τ., με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, του Επιμελητηρίου Αργολίδας και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard ο Παλαμήδειος Άθλος 2021, στο Ναύπλιο. Μετά από αποχή ενός έτους λόγω κορωνοϊού ο πρωτότυπος αυτός αγώνας επέστρεψε δυναμικά.

Η φετινή διοργάνωση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία είναι ένα ξεχωριστό αθλητικό δρομικό γεγονός που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον μοναδικό αγώνα με την αγωνιστική ανάβαση του Κάστρου του Παλαμηδίου με τα «999» σκαλιά.

Πάνω από 1000 δρομείς έδωσαν το παρών στο μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός, στο πλαίσιο των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, χαρίζοντας μοναδικές αθλητικές στιγμές στους θεατές που παρακολούθησαν τους αγώνες και απόλαυσαν αυτό το ξεχωριστό θέαμα.

Η αθλητική δραστηριότητα παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που προηγήθηκαν, ξεκίνησε με τον Ημιμαραθώνιο και συνεχίστηκε με τα 10 χλμ, και τα 5 χλμ.

Το αθλητικό πρόγραμμα όπως κάθε χρόνο ολοκληρώθηκε με την εκκίνηση από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο της αγωνιστικής ανάβασης στο Κάστρο του Παλαμηδίου.

Ο αγώνας αυτός με τον έντονο συμβολισμό του προβάλει τα ιδεώδη του Αθλητισμού τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον ακατάπαυστο αγώνα, την αντοχή, την υπομονή, την πειθαρχία, το τεράστιο ψυχικό σθένος που μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα όρια του ανθρώπινου σώματος.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος δήλωσε για το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός: «Ο Παλαμήδειος Άθλος αποτελεί μια αθλητική διοργάνωση οργανωτικά άρτια, μοναδική στο είδος της, πολύ απαιτητική, υψηλού αθλητικού επιπέδου που δοκιμάζει τις αντοχές των συμμετοχόντων, μια μοναδική και συνάμα ξεχωριστή εμπειρία μέσα από την ιδιαίτερη διαδρομή της με την ανάβαση των 999 σκαλιών για το Παλαμήδι.

Γιατί η συμμετοχή στον Παλαμήδειο Άθλο είναι νίκη και ο τερματισμός είναι θρίαμβος.

Κάθε χρόνο η διοργάνωση μας βελτιώνεται διαρκώς για να γινόμαστε όλο και καλύτερη κάθε χρόνο. Το υψηλό επίπεδο των αθλητών και οι πολύ καλές επιδόσεις που πραγματοποιήθηκαν μας κάνουν υπερήφανους σχεδιάζοντας με μεγαλύτερο ζήλο την επόμενη διοργάνωση.

Ως Δημοτική Αρχή όλα αυτά τα χρόνια εργαζόμαστε μεθοδικά και συντονισμένα γιατί πιστεύουμε στην εξωστρέφεια του Δήμου Ναυπλιέων. Με τον τρόπο αυτό κεφαλαιοποιούμε την εικόνα του τόπου μας και ενδυναμώνουμε τους δεσμούς και τις σχέσεις των πολιτών με τον Δήμο μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *