Πελοπόννησος

Special Olympics Hellas: Συνεργασία με την Περιφέρεια για στήριξη ατόμων με νοητική αναπηρία

Στο πλαίσιο της ευρείας εκστρατείας τους για την ίδρυση όσο το δυνατόν περισσότερων αθλητικών προγραμμάτων για τα άτομα με νοητική αναπηρία ανά την Ελλάδα, τα Special Olympics Hellas ταξιδεύουν στην Τρίπολη και στην Καλαμάτα, στις 25 – 26 Νοεμβρίου 2021.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Special Olympics Hellas και στοχεύει στην εξασφάλιση μίας εποικοδομητικής συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους αρμόδιους φορείς για την επίσημη ίδρυση Τοπικού Προγράμματος στην Καλαμάτα και την ενίσχυση του υπάρχοντος δικτύου ενημέρωσης και υποστήριξης των ατόμων με νοητική αναπηρία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.  

Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, η Ομάδα των Special Olympics Hellas θα συμμετάσχει σε σύσκεψη που οργανώνει στην Τρίπολη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ.Παναγιώτης Νίκας, κατά την διάρκεια της οποίας  θα συζητηθούν θέματα συνεργασίας των Special Olympics Hellas με την Περιφέρεια. 

Την ίδια ημέρα, στις 18:00, στο Νέο Δημαρχείο Καλαμάτας, ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας, και ο Δήμαρχος Καλαμάτας, κ. Θανάσης Βασιλόπουλος, θα υπογράψουν Συμφωνητικό Συνεργασίας.  

Στη συνέχεια, τα Special Olympics Hellas θα υπογράψουν Συμφωνητικά Συνεργασίας τόσο με τον Πρόεδρο του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας, κ. Κωνσταντίνο Πεϊμανίδη, όσο και με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας, κ. Κωνσταντίνο Σαραβελάκη. 

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Αθλητικών Σωματείων και Φορέων Ειδικής Αγωγής. Αυτονόητα, ο αριθμός των προσκεκλημένων είναι περιορισμένος, για την μέγιστη δυνατή προστασία από την πανδημία. 

Τα Συμφωνητικά Συνεργασίας θα επισφραγίσουν την μέχρι τώρα δραστηριοποίηση των Special Olympics Hellas με προπονητικά προγράμματα στα αθλήματα της ιππασίας, της ιστιοπλοΐας και του στίβου, στην περιοχή της Καλαμάτας, και θα δώσουν σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη ακόμα περισσότερων αθλητικών πρωτοβουλιών στην περιοχή. 

Επιπλέον, κατά την διάρκεια του διήμερου, η Ομάδα των Special Olympics Hellas έχει προγραμματίσει μια σειρά επισκέψεων σε Φορείς Ειδικής Αγωγής, ενώ σε ειδική τελετή Θα παραδώσει στο 22ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας την Πιστοποίησή του ως Σχολείο Ενταξιακού Αθλητισμού, επιβραβεύοντας έτσι την επιτυχή του προσπάθεια να ενημερώσει και να ενθαρρύνει τη συνύπαρξη μαθητών με και χωρίς νοητική αναπηρία με αθλητές των Special Olympics Hellas, με όχημα στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα των Special Olympics “Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.” 

Τα Special Olympics Hellas, που ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics, εδώ και 33 χρόνια συνεχίζουν απρόσκοπτα τον αγώνα για την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό και στην κοινωνία, μέσα από πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα. 

Σε αυτά τα προγράμματα ανήκει και το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, το οποίο έχει 3ετή διάρκεια, υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και στοχεύει στη δημιουργία νέων προπονητικών προγραμμάτων, στην παροχή αγωνιστικών δυνατοτήτων και στην ένταξη ατόμων με νοητική αναπηρία σε 21 επιπλέον πόλεις της Ελλάδας. Στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος τα Special Olympics Hellas έχουν ήδη ιδρύσει προπονητικά προγράμματα στην Άρτα, στην Κάλυμνο, στην Καστοριά, στην Κω, στη Λευκάδα, στη Σκιάθο, στη Σύρο και στα Τρίκαλα. Τώρα και στην Καλαμάτα και το ταξίδι συνεχίζεται!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *